Зустріч із бійцем ЗСУ Тимошенком А.І.

17.11.2023

У четвер, 16 листопада 2023 року у Забірському ОЗО відбувся урок мужності на тему “Герої рідного села”.

Хомченко А.М. організувала зустріч учнів 8,10,11 класів із односельцем, випускником Забірської школи 2016 року, старшим солдатом Тимошенком Андрієм Ігоровичем, який із 6 квітня 2022 року зі зброєю в руках самовіддано захищає Україну від ворога.

Заступник директора з НВР Голуб С.М. висловила подяку Андрієві за мужність, патріотизм, любов до українського народу та рідної землі.

У краєзнавчому музеї школи Андрій розповів дітям про свій бойовий шлях, враження від пережитого на війні, про взаємну підтримку та довіру побратимів. Його просту правдиву розповідь про реалії війни діти слухали, затамувавши подих. Андрій продемонстрував школярам своє спорядження, детально розповів про захисні функції плитоноски та шолома, які захищають його в бойових умовах. Ознайомив учнів із індивідуальними медичними засобами, якими необхідно вміти користуватися в разі поранення, пояснив, що кожен боєць повинен уміти надати собі першу медичну допомогу, правильно використовувати турнікет для зупинки кровотечі.

Андрій щиро подякував дітям за листи, малюнки, які вони надсилають бійцям, підтримуючи бойовий дух наших захисників. Побратими розташовують їх у своїх укриттях, перечитують, носять у кишенях на грудях як захист від ворожої зброї. А Ляльки-мотанки, які виготовляють діти, бійці прикріплюють до свого одягу. Андрій такий оберіг повісив у своїй бойовій машині “на вдачу”.

Школярі ставили багато запитань. На одне з них: “Чому Ви вирішили піти на війну?”. Андрій відповів: “ А хто ж, якщо не я?”. Ці слова викликали у присутніх глибоку повагу до нашого Героя та гордість за нього.

На згадку про теплу зустріч діти підготували для Андрія в подарунок прапор із побажаннями скорішої перемоги, ляльки-мотанки, листи, малюнки і солодкий сюрприз.

Коло дружніх побажань нашому Герою Тимошенко Андрію завершила Хомченко А.М., яка побажала Андрію і всім нашим Захисникам та Захисницям витримки, сил, міцності і якнайшвидшої Перемоги.

Єднаймо спільні зусилля заради Перемоги, яку у важких боях для всіх нас здобувають наші мужні воїни Збройних Сил України!

Слава Україні! Слава ЗСУ!

Поділитися: