Зустріч із бійцем ЗСУ Стасюком О.М.

23.11.2023

23 листопада 2023 року у Забірському ОЗО відбувся урок мужності на тему “Герої рідного села”.

З метою національно – патріотичного виховання школярів Хомченко А.М. організувала зустріч учнів 7 та 9 класів із односельцем, випускником Забірської школи 1992 року, бійцем ЗСУ Стасюком Олександром Миколайовичем, який із перших днів повномасштабного вторгнення російських військ в Україну добровільно став до лав тероборони рідного села Забір’я, а із 27 січня 2023 року самовіддано захищає Україну від ворога. Олександр Миколайович прийшов на зустріч разом із дружиною, Ніною Петрівною та донькою Маргаритою, яка навчається у 2 класі.

Заступник директора з НВР Голуб С.М. поділилася спогадами, як навчала Олександра Миколайовича української мови та літератури, що у класі, де віннавчався переважали хлопці, як вони любили співати українські пісні, старанно навчалися та працювали, були доброзичливими дітьми. Вона висловила впевненість у тому, що Україна переможе, бо її захищають такі мужні і хоробрі воїни, як Олександр Миколайович.

Олександр Миколайович у краєзнавчому музеї школи розповів дітям про свій бойовий шлях, про особливості роботи радіотелефоніста, про необхідність злагодженості дій всіх військових підрозділів для забезпечення нищівних ударів артилерії по ворогові. Він наголосив, що потрібно добре вивчати всі шкільні предмети, а особливо фізику, математику. Такі знання знадобляться, і для розрахунку координат ворога, і для облаштування бліндажа, щоб він був сухий і не підтоплювався водою.

Особливо вразила дітей розповідь про те, як при виконанні бойового завдання вночі, техніка рухається у повній пітьмі із вимкненими фарами по полю, щоб її не міг виявити ворог.

Діти активно ставили бійцю безліч запитань. Їм було цікаво все: і як налагоджують побут, що їдять, чи висипаються, яку мають техніку, чи вистачає боєприпасів, чи є медики, як бійці святкують дні народження.

Школярі ставили запитання і Ніні Петрівні. Їх зацікавила історія створення родини, як жили до повномасштабного вторгнення, як переживають розлуку, як часто можуть говорити по телефону.

Олександр Миколайович та Ніна Петрівна щиро подякували дітям та всім односельцям за листи, малюнки, які вони надсилають бійцям, підтримуючи бойовий дух наших захисників. Дякували за обереги – ляльки- мотанки, за теплута щиру зустріч у шкільній родині.

Традиційне коло дружніх побажань нашому Герою Стасюку О.М. завершила Хомченко А.М., яка побажала Олександру і всім нашим Захисникам та Захисницям незмінної Божої опіки, незламності і беззаперечної віри в нашу Перемогу.

Ми пишаємося нашими односельцями, бійцями ЗСУ, ми молимося за них!

Слава Україні та її Героям Захисникам!

Підготувала: Алла ХОМЧЕНКО

Поділитися: