Вітаємо з перемогою в обласному конкурсі-захисті дослідних робіт МАН

26.02.2021

Вітаємо ученицю 10 класу Савицьку Марію та її наукового керівника к.е.н., вчителя економіки Жайворонок Лідію Володимирівну з зайнятим призовим ІІ місцем в обласному конкурсі-захисті дослідних робіт МАН.


Самостійним напрямком наукової діяльності школярів є їх участь у роботі МАН. Це вже індивідуальна наукова діяльність, яку треба вважати найвищою для школярів. Вона регламентується спеціальними вимогами.


Науково-дослідницька робота допомагає учневі систематизувати отримані теоретичні знання з вивченої дисципліни, перевірити якість цих знань; оволодіти первинними навичками проведення сучасних досліджень.


Уже на цій першій творчій спробі можна навчити учня самостійно осмислювати проблему, творчо, критично її досліджувати; вміння збирати, аналізувати і систематизувати літературні джерела; здатність застосовувати отримані знання при вирішенні практичних завдань; формулювати висновки, пропозиції та рекомендації з предмета дослідження. Все це в майбутньому допоможе учневі в навчанні у вищих навчальних закладах.


Вчитель-наставник навчає методиці дослідження, консультує учня в процесі виконання роботи, розв’язанні поставлених проблем, враховуючи інтелектуальні та психологічні особливості дитини, оцінює отримані результати; у здійсненні продуктивного наукового дослідження обов’язкове поєднання керованої науково-дослідницької діяльності з самостійною, самоосвітньою діяльністю учня, яка є основою інтелектуального росту дитини, формування її творчої особистості. (Бєліч Наталія Іванівна)


Поділитися: