Перемога в конкурсі-захисті науково-дослідних робіт МАН

27.01.2021

Вітаємо Савицьку Марію, ученицю 10 класу Забірської ЗОШ І-ІІІ ступенів та її наукового керівника к.е.н, учителя економіки Жайворонок Л.В. з зайнятим І місцем у районному етапі Конкурсу- захисті науково – дослідних робіт МАН.


Тема, над якою працює Марія, є більш ніж актуальна. Дослідницьку роботу присвячено аналізу впровадження “зеленої” енергетики в енергосистему с. Забір’я Київської області. Дослідження зумовлене вичерпністю й дефіцитом ресурсів традиційної енергетики, й необхідністю зменшення екологічного навантаження на природні системи.


В роботі розкрито «Зелену» енергетику як поняття. Визначено альтернативні джерела енергії., розкрито роль енергетичного сектору в сприянні переходу до «зеленої економіки».


Досліджено основні засади державної політики у сфері альтернативних джерел енергії. Проаналізовано стан ринку енергетики України, енергетичний потенціал відновлюваних джерел енергії в Україні, проведено аналіз частки відновлювальних джерел енергії в енергосистемі села Забір’я Київської області.


Автором визначено можливості «озеленення» енергетичного сектору села Забір’я Київської області та виокремлено джерела залучення інвестицій для підвищення енергоефективності села. Надано пропозиції щодо підвищення енергоефективності Забірської ЗОШ І-ІІІ ступенів.


Савицькій Марії та науковому керівнику Жайворонок Л.В. бажаємо успіхів та натхнення на нові дослідження, й надалі розвивати наукову діяльність в школі. Ще раз вітаємо з перемогою!


Поділитися: