Міжнародний День дитячої книги

02.04.2021

«Книги – кораблі думки, мандрують по хвилях часу й


обережно несуть свій дорогоцінний вантаж


від покоління до покоління.


(Ф. Бекон)


Другого квітня, у день народження великого казкаря з Данії Ганса Крістіана Андерсена, світ відзначає Міжнародний день дитячої книги (International Children’s Book Day).


З моменту появи на світ людина починає вчитися ходити, говорити, пізнавати навколишній світ. Книга! Вона поруч від самого народження. Перші казки, оповідання та вірші читають нам мама і тато, бабуся і дідусь. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє. Про все на світі розповідає книга.


До середини 17 століття дітям в основному розповідали казки усно. Дитяче читання зводилося до вивчення Біблії.


На сьогодні дитяча література — цілий окремий напрямок. Саме в цей день дитячим письменникам і художникам присуджується головна в цій галузі нагорода — Міжнародна премія імені Г.Х. Андерсена з врученням золотої медалі (її ще називають «Малою Нобелівською премією»).


Дитяча література — це дивовижний світ, що формує культуру та інтелект нових поколінь Землі. Це казковий світ, наповнений добром та світлом, миром та щастям. Цей світ дарує дітям ЗНАННЯ!


Учні 1-Б класу влаштували творчу зустріч. Кожен приніс свою улюблену книгу та з великим захопленням розповів своїм однокласникам , що для нього означає це й вірний друг. Комусь вона була подарована на день народження , хтось самостійно вибрав у домашній бібліотеці, а у когось ця книга передається з покоління у покоління, колись читала її мама, а ще раніше бабуся…


Ми читали українські народні казки, відгадували загадки, слухали поради з «Школи доброти», дізналися чому кріт образився на весь білий світ, зазирнули в енциклопедію динозаврів та багато іншого….


Учні нашого класу стали активними відвідувачами шкільної бібліотеки, ще на початку шкільного життя ми познайомилися з цим цікавим місцем, де кожна поличка тримає незміренну кількість знання, а сторінки пахнуть мудрістю.


Як приємно спостерігати, коли діти емоційно розповідають про що вони читали та як гордо йдуть до бібліотеки щоб обрати нову книгу.


Якщо ви полюбили книгу- то любов ваша вічна!!!


Класовод Кисла В. М.




Поділитися: