Математика – цариця наук!

16.02.2021

В одному казковому вимірі існувало Царство. Головою в ньому було Природознавство, Математика, його дружина – царицею, а Література, їх дочка – царівною. Сімейство жило в повній гармонії, і у них було багато челяді – допоміжних наук. Але одного разу Математика покинула Царство. Дуже швидко в казковій державі почалася справжня плутанина. Царівна-Література не могла пронумерувати сторінки в книгах і розділи в романах. Природознавство ніяк не могло порахувати планети, зірки, дні тижня, місяці в році. Історія не могла визначитися з точними датами подій, а Географія обчислити довжину річок і відстані між морями, кухар не міг зважити продукти, а будівельники не могли побудувати вежу.


Настав хаос. Жоден житель казкової країни не міг обійтися без Математики. Тоді Цар дав розпорядження всім послам і гінцям відшукати царівну і повернути назад у Царство. А коли Математика-цариця наук, повернулася знову, настав порядок і гармонія!


Вчитель, Вікторія Миколаївна Кисла, разом із дітками 1-Б класу провели цікавий урок, присвячений «Року математики в школі», послухали казки про математику, як науку, розв’язали цікаві завдання, знайомлячись з цифрами. І з власних долоньок намалювали цифру «1», з якої почалося їхнє життя в рідній школі.


Маленькі школярі починають лише знайомитися з математикою, вивчати цифри, арифметичні дії, величини. У дітей є природна схильність до того, щоб розуміти закони математики. Кожного уроку вони з великим бажанням, широко відкритими очима та допитливими посмішками вивчають чому одна цифра більша від іншої, що таке натуральне число, чому промінь не має кінця.


А попереду ще стільки цікавого, так багато відкриттів, а математика буде йти пліч-о-пліч протягом всього життя!




Вчитель початкових класів


В.Кисла



Поділитися: