Іловайська трагедія у світлинах

12.10.2021

11 жовтня учні 11 класу Забірського опорного закладу загальної середньої освіти I – III ступенів відвідали фотовиставку в парку Перемоги міста Боярки.


Виставка приурочена боям під Іловайськом 2014 року, одній з найтрагічніших битв на Донбасі. Бої тривали місяць і увійшли в історію під назвою « Іловайський котел». Четверо фотокореспондентів, один з яких Макс Левін є мешканцем м. Боярки, представили до уваги світлини своїх побратимів, які були учасниками бойових дій. Кожен знімок – це документ історії.


Учні побачили реальні страшні картини боїв, страждань, каліцтв людей. Після цього з дітьми поділилися своїми спогадами очевидці бойових дій. Вони розповіли про жахіття війни, про бої, в яких вони брали участь, про своїх побратимів, багатьох з яких, на жаль, немає серед живих. Подякували дітям за листівки, малюнки, які були їм оберегами на війні.


Діти пройнялися сумом, болем світлин, їх душі глибоко вразила правда війни. Ми не можемо змінити історію, але можемо зробити певні висновки, переосмислити її.



Поділитися: