Голодомор. Біль українського народу.

29.11.2021
Цього року виповнюється 100 років від часу першого масового голоду в Україні 1921–1923 років, 89 років від масового голоду українського народу 1932-1933 років та 75 років від масового голоду 1946–1947 років. Голодомор спричинив загибель мільйонів українців на території України та Кубані, завдав непоправного удару по ментальності та культурі, перервав зв’язок поколінь. Найвразливішою категорією жертв Голодомору стали діти.

Згідно із дослідженнями українських демографів, у той час померло понад 1,5 млн. хлопчиків і дівчаток віком до 10 років.

Про ці та інші факти Голодомору школярі Забірського опорного закладу середньої освіти дізналися із матеріалів документально – просвітницької виставки “Голодомор. Біль, який триває” . Вихованці історичного гуртка “Краєзнавець”(керів-

ник Хомченко А.М.) взяли участь у пошуковій експедиції “Пам’ять роду. Голодомор-33”, з метою збору родинних спогадів про події 1932-1933 років.

Директор опорного закладу Король В.В., директор будинку культури Король Т.В., староста села Бондаренко О.В., педагог- організатор Хомченко А.М., учні хвилиною мовчання віддали шану всім загиблим від голодної смерті та поклали квіти до пам’ятника жертвам Голодомору села Забір’я. Вихованці гуртка “Краєзнавець” виконали поетичний етюд “Пам’ять жива”.

Поділитися: