День Соборності України

28.01.2021

До Дня Соборності України вихованці гуртка “Краєзнавець” під керівництвом Хомченко А.М. провели інтелектуальну гру брейн – ринг “Україна – єдина, і в серці моєму вона».


Метою проведення заходу було окреслено поглиблення знань про історію, культуру, народні звичаї та традиції України, формування пізнавальних інтересів дітей, почуття національної гордості, виховання громадянина – патріота.


На початку заходу гуртківці ознайомилися з ходом подій об’єднання 22.01.1919 року територій двох українських республік – Західно-Української Народної Республіки та Української Народної Республіки – в єдину соборну Україну, проаналізували важливість акту злуки як етапу державотворення нашої країни, наголосили на важливості моменту історичного минулого та сьогодення як єдиного процесу боротьби за незалежність України.


Гуртківці із задоволенням брали участь у грі. Кмітливість, міцні знання, творче мислення, доброзичливість та дружня підтримка об’єднали учасників команд і надихали на перемогу.


Найбільше вихованцям сподобалися конкурси “Збери слово” та ” Хто я?”. За кількістю отриманих балів найкращою виявилася команда “Переможці”. Найактивнішими учасниками гри були Івачевська Ю., Нікітіна С., Юхименко М., Сьомушкін А., Паламар Н., Сірик В., Гришечкіна Т., Собран А.,


Любити Україну і дбати про її єдність та процвітання – обов’язок кожного її громадянина.


Такими словами гуртківці завершили захід:


“… Єднаймося, братаймося


В товариство чесне,


Най братерством,


щирими трудами


Вкраїна воскресне!” (І. ФРАНКО)




Педагог-організатор


А.М. Хомченко


Поділитися: