День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій

27.11.2020

Відео – https://www.youtube.com/watch?v=Y2YpFJHG09c&feature=youtu.be


Ніколи знову!


Цьогоріч, світова пандемія внесла свої корективи у проведення виховної роботи в школі. Щороку, в Забірській ЗОШ І-ІІІ ступенів, традиційним було відзначення пам’яті жертв голодоморів шкільною «Лінійкою Пам’яті». На лінійці згадували ті страшні часи, діти читали вірші, педагоги ділились спогадами своїх бабусь та дідусів. Не зважаючи на зміни, виховна робота в школі продовжується з використанням сучасних технічних засобів. Так, під керівництвом заступника директора з НВР Жайворонок Л.В. , учнями 11 класу було створено та озвучено відеофільм «Голодомор – ніколи знову!».


День пам’яті жертв голодоморів відзначається щорічно в четверту суботу листопада на підставі президентських указів 1998 та 2007 років. У ХХ сторіччі українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Утім, наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу, здійснюваний тоталітарним комуністичним режимом СРСР.


Перегляд фільму учнями школи відбувався в класі інформатики з дотриманням карантинних обмежень та проведені бесіди на класних годинах.


Також педагогом-організатором Хомченко А.М. в холі школи підготовлено інсталяцію до дня вшанування загиблих від голоду. Учні долучились до загальнонаціональної міжнародної акції «Запали свічку», запаливши в четверту суботу листопада в своїх домівках на вікні свічку Пам’яті за загиблими.


Пам’ятаймо історію, щоб ніколи знову!





Заступник директора з НВР


Л.В. Жайворонок


Поділитися: