16 днів проти насильства

15.12.2020

В Забірській ЗОШ І-ІІІ ступенів з 25 листопада по 10 грудня 2020 року пройшла акція «16 днів без насильства». Метою проведення є зосередження уваги школярів на проблемі насильства в дитячому та учнівському колективах, протидії насильству в сім’ї, усвідомлення необхідності належного ставлення до людей та особливо дітей, які потерпають від насильства.


У рамках акції за ініціативи активу шкільного учнівського парламенту та за підтримки педагога – організатора Хомченко А.М. було організовано роботу арт – майстерні по виготовленню плакатів агітаційного характеру “Разом проти насилля”.


Через художні образи, за допомогою фарб та пензлів, діти відтворювали калейдоскоп власних думок, почуттів, вражень, які викликає у їхній свідомості слово “НАСИЛЛЯ”.


Учасники акції у своїх роботах акцентували увагу на тому, що насилля у будь – яких проявах залишає “чорний слід” в душі дитини та наголошували на недопустимості цього явища і у шкільному колективі, і в родині, і в суспільстві. Це підтверджують гасла на плакатах:


” Насильству: СТОП!”, “Ми – за кольорове дитинство”, “Яка сім’я – такий і я”, “Насилля руйнує сім’ю”, “Любити та берегти”


“Не тільки 16 днів без насильства”, “Ми проти насильства!”


У роботі арт- майстерні взяли участь:


Сірик Влада, Нікітіна Софія, Гришечкіна Тамара, Ільєнко Віра, Сергійчук Вікторія, Олійник Маргарита, Унинець Марія, Мартиненко Аліна, Кухар Софія, Савченко Вікторія, Сивоголовко Анна, Баранова Анастасія, Нелегко Ірина, Мусієнко Вероніка, Чернишевич Олександра, Хомченко Анна, Маркитан Валерія. Високу активність проявили учні 6 класу (кл.керівник Микитченко Г.М.), які створили колаж- композицію “Життя без насильства”.


Творчі роботи учасники акції презентували на виставці плакатів “Разом проти насилля”, яка вразила глядачів своєю образністю та змістовністю.


Під керівництвом заступника з виховної роботи Жайворонок Лідії Володимирівни були розроблені агітаційні матеріали у вигляді відеофільмів та презентацій учнями школи проти насилля. Пошукова робота учнів дала змогу глибше зрозуміти, усвідомити проблеми насильства та методи боротьби з цим явищем. Відеофільми та презентації були використанні на класних годинах, присвячених цій темі.



Заступник директора з НВР


Л.В. Жайворонок,


педагог-організатор


А.М. Хомченко


Поділитися: